Mere protiv Korona virusa

VIDEO K9: Stranim državljanima koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, odnosno iz Italije, pojedinih provincija Kine, iz Južne Koreje, Irana i delova Švajcarske privremeno će biti zabranjen ulazak u našu zemlju, odlučila je danas Vlada Srbije.

0
62

Osim zabrane ulaska strancima koji dolaze iz područja 5 zemalja u kojima je intenzivna transmisija korona virusa, uvedena je i preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srbiji u zemlje sa intenzivnom transmisijom COVID-19 kao i žarištima epidemije, saopštila je Vlada Srbije.

To je deo dodatnih mera radi sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, koje su uvedene prema preporukama naših epidemiologa i u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

Na sajtu Ministarstva zdravlja objavljeni su brojevi telefona, prema mestu prebivališta koji su dostupni u vremenu od 08 do 22h, za sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim virusom, na koje mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiologa.

U Srbiji su do sada potvrđena ukupno četiri slučaja virusa korona. Poslednja dva slučaja su Beograđanke koje su smeštene na Klinici za infektivne bolesti u Beogradu, imaju blage simptome i njihovo stanje je stabilno. Prvi zaraženi je 43-godišnji muškarac iz Bačke Topole, dok je drugi zaraženi kineski državljanin koji radi u Beogradu.

Do danas je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 108 osoba. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se sutra sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.