Mere ostaju na snazi

VIDEO K9: Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa doneo je jutros odluku da neće biti ublažene aktuelne protivepidemijske mere.

0
17

Aktuelne mere za sprečavanje širenja korona virusa daju rezultate i ostaće na snazi, a nove se odnose na škole i ulazak grtađana u Srbiju, zaključak je sa jutros održane sednice Kriznog štaba na kojoj je analizirana trenutna epidemiološka situacija u našoj zemlji.

Krizni štab je, nakon sednice, preporučio da učenici koji pohađaju onlajn nastavu mogu da idu u školu samo na ocenjivanje, tamo gde uslovi dozvoljavaju poštovanje svih epidemioloških mera.

Ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar, izjavio je danas da su kapaciteti bolnica u Srbiji trenutno popunjeni oko 90 posto.

Na sednici Kriznog štaba razgovarano je i o ulasku građana Srbije u zemlju, gde je rečeno da će Vlada uredbom precizirati da svi oni koji budu potpuno vakcinisani, sa potvrdom o vakcinaciji iz Srbije, dobiti mogućnost da uđu u zemlju bez PCR testa i bez izolacije. Isto važi i za strane državljane, koji će bez PCR testa i karantina moći da uđu u Srbiju, ako su potpuno vakcinisani vakcinama iz Srbije.

Na sednici je konstatovano da je i dalje veliki broj novozaraženih građana, kao i da je vakcinacija protiv kovid virusa jedino dugoročno rešenje za izlazak iz epidemije. U Srbiji je do sada vakcinisano oko 1,3 miliona ljudi i skoro 900.000 potpuno imunizovano.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.