Mentorski program za jači glas žena sa invaliditetom

VIDEO K9: Do srede je raspisan konkurs namenjen ženama i devojkama sa invaliditetom iz cele Srbije, koje su zainteresovane da razviju svoje potencijale i uče iz iskustava drugih žena sa invaliditetom.

0
246

U Kulturnom centru Novog Sada prošle sedmice je prezentovan Mentorski program za žene sa invaliditetom u našem gradu, inače prvi ovakvog tipa u Srbiji, a u okviru kojeg je predstavljen Konkurs za mentorine raspisan do 20. februara.

“Mogu da se prijave sve zainteresovane žene i devojke sa invaliditetom koje žele da se uključe. Ono što je dobit za njih je što će moći da dobiju podršku na različite teme koje su od ličnog do profesionalnog razvoja, informacije vezane za zaštitu od diskriminacije, a podrška mentorini od strane mentorke će biti individualizovana”, rekla je, između ostalog, Marijana Jović, stručna saradnica na projektu.

Prvi korak u realizaciji projekta bio je odabir 10 mentorki koje će pružati podršku mentorinama. Sam program, kako je istaknuto, treba da obezbedi platformu za jačanje glasa, učešće i autonomije žena sa invaliditetom za odlučivanje u svim oblastima.

“Mentor podrazumeva jednu neformalnu podršku ženama sa invaliditetom, bilo da je to informisanje o pravima, razvijanje komunikacijskih veština, prosto sve vrste podrške za koju se mentorina, odnosno, žena sa invaliditetom bude izjasnila da joj treba”, navela je Milesa Milinković, jedna od mentorki u ovom projektu.

Mentorski program za žene sa invaliditetom sprovode Udruženje građanki FemPlatz i Ženska mirovna grupa Pančevo, koji se u oviru većeg programa “Autonomija, glas, učešće osoba sa invaliditetom” realizuje uz podršku Un Women od septembra prošle do juna ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.