Mentalno zdravlje u trećem životnom dobu

VIDEO K9: Za naše starije sugrađane juče je u Novosadskom humanitarnom centru održana radionica u okviru Festivala mentalnog zdravlja.

0
33

Očuvanje mentalnog zdravlja veoma je važno i za stariju populaciju, čemu je, tokom Festivala mentalnog zdravlja u Novom Sadu posvećena posebna pažnja.

Novosadski humanitarni centar juče je, za starije sugrađane, održao radionicu pod nazivom “Mentalno zdravlje u trećem životnom dobu”.

U okviru radionice vođen je razgovor sa grupom starijih osoba o načinima na koje životne promene u starijem životnom dobu utiču na mentalno zdravlje, o tome kako mentalno zdravlje utiče na njihov način života, komunikaciju s drugima, njihovom učešću u životu zajednice.

Bilo je govora i o najčešćim rizicima po mentalno zdravlje u trećem životnom dobu, o tome kako starije osobe percipiraju sopstveno mentalno zdravlje i na koji način ga čuvaju te kako se nose sa izazovima koje donosi starenje.

Novosadski humanitrani centar svakog utorka od 10 do 12 časova organizuje besplatne aktivnosti za starije sugrađane u okviru Međugeneracijskog kluba „Spajalica“. Svi zainteresovani mogu da dođu u tom periodu u njihove prostorije u Ulici Arse Teodorovića 3 ili da se jave za pružanje emocionalne pomoći putem telefona 021/423-021.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.