Mentalno zdravlje kroz znanje

VIDEO K9: U toku je projekat “Mladima kroz znanje mentalno zdravlje” koji u srednjim školama realizuje Dom zdravlja Novi Sad.

0
67

Kako bi lakše prošli kroz adolescentsku krizu, koja predstavlja poseban izazov u odrastanju, srednjoškolci više novosadskih srednjih škola uključeni su u radionice projekta “Mladima kroz znanje mentalno zdravlje” koji sprovodi Savetovalište za mlade Doma zdravlja “Novi Sad” u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo.

Projekom su obuhvaćeni učenici prvih razreda Gimnazije “Svetozar Marković”, Srednje škole “Svetozar Miletić”, Saobraćajne školae“Pinki”, Muzičko-baletske škole i Škole za dizajn “Bogdan Šuput”.

Rad je organizovan kroz interaktivne radionice kroz koje adolescenti treba da se senzibilišu i upoznaju sa razvojnim zadacima adolescencije, kao i sa faktorima rizika koji urušavaju zdravo psihološko sazrevanja, navode iz Savetovališta.

Rad sa adolescentima, pored ostalog, podrazumeva i sticanje znanja o mentalnom sazrevanju, ohrabrivanje i razvijanje spremnosti za preduzimanje konkretnih mera u slučaju psihološke krize.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.