Memorijalni šahovski turnir u znak sećanja na Grbu

VIDEO K9: Naš sportski novinar Milan Grbić- Grba koji je preminuo pre više od godinu dana, ostao je upamćen kao legenda novosadskog sportskog novinarstva. Dokaz da se legende ne zaboravljaju tek tako, jeste i i to što će u čast ovog novinara televizije Kanal 9, Šahovski klub "Dame" organizovati memorijalni turnir. Osim šah kluba, u organizaciju turnira uključila se i Gradska organizacija slepih, uz podršku Šahovskog saveza Vojvodine i TV Kanal 9.

674

Memorijalni turnir “Milan Grbić – Grba” biće održan u petak 19. juna, a prema rečima organizatora, ideja za organizovanjem ovakvog turnira potekla je iz potrebe da se na lep način oda počast povodom godišnjice smrti jednog od naših najpoznatijih sportskih novinara.

Stanislav Klišanić, predsednik Ženskog šahovskog kluba “Dame” kaže da je ovaj turnir pozivnog karaktera, i na njemu će učestvovati četrdesetak Grbinih poznanika i prijatelja. On je rekao i da će za pobednika turnira biti obezbeđen pehar i dodao da će sve informacije o pravilima turnira učesnici dobiti neposredno pred početak.

Klišanić je rekao da je ovo samo prvi u nizu memorijalnih turnira posvećenih legendi sportskog novinarstva.

Turnir će okupiti četrdesetak učesnika, a biće održan u prostorijama Gradske organizacije slepih Novi Sad sa početkom u 16 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.