“Megi na stazi detinjstva”

VIDEO K9: Ukoliko zapratite stranicu „Megi na stazi detinjstva“ na Instagramu upoznaćete nasmejanu i vedru slepu devojčicu Magdalenu, koja svojim pratiocima svakog dana izmami osmeh na lice, a upoznaćete se i svakodnevnim životom porodice koja ima slepo dete.

0
7

Magdalena, mnogo poznatija kao Megi, miljenica je brojnih korisnika Instagrama, koji prate stranicu „Megi na stazi detinjstva“ koju vodi njena majka Milena. Megi je prevremeno rođena i sa samo 700 gr, slepa je od rođenja i ta činjenica na početku je njene roditelje bacila u očaj. Međutim, vremenom su uvideli da Megi može sve što i druga deca, ali samo na malo drugačiji način. Danas oni uživaju u roditeljstvu i Magdaleninom odrastanju.

Milena Šoklovački, Magdalenina majka se putem svoje instagram stranice bavi podizanjem svesti o životu slepe dece, ali i porodice koja ima slepo dete. Osim toga, ona ukazuje i na greške koje najčešće pravimo kada prilazimo slepoj deci, ali i pomaže roditeljima da prihvate hendikep svog deteta i da mu omoguće normalan život.

Magdalena je član Međuopštinskog saveza slepih i slabovidih Zrenjanin, član je biblioteke Saveza slepih Srbije, a pohađa i muzičko zabavište, a ono što je očekuje od naredne jeseni je vrtić.
Slepi i slabovidi najčešće imaju problema kada je u pitanju bezbedno kretanje po gradu, a poseban problem predstavlja i parkiranje nesavesnih vozača na mestima za osobe sa invaliditetom. Kada su deca u pitanju, najveći problem je prihvatanje od strane druge dece.

Magdalena korak po korak savladava sve prepreke koje je život stavio pred nju, a uz ogromnu pomoć mame Milene, tate Vladimira i brata Vuka sve to je mnogo lakše. Ono što je sigurno je da će nasmejana i vedra Megi i dalje osvajati srca na Instagramu, a od narednog septembra i u vrtiću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.