Saradnja u zaštiti žrtve nasilja

VIDEO K9: Koneferencija „Neophodnost međusektorskog pristupa zaštiti žrtve nasilja u porodici“ održana je juče u Novom Sadu.

0
63

Podsticanje efikasnije i delotvornije saradnje nadležnih državnih organa i centara za socijalni rad na teritoriji Vojvodine koji su zaduženi za sprečavanje nasilja i pružanje zaštite i podrške žrtvama nasilja u porodici, cilj je konferencije “Neophodnost međusektorskog pristupa zaštiti žrtve nasilja u porodici“, koju je juče u Novom Sadu organizovao Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Olivera Pejak Prošek, sutkinja Apelacionog suda u Novom Sadu, istakla je da je u poslednje vreme uočena bolja i brža komunikacija između institucija koje u sistemu pružaju adekvatnu zaštiti i podršku žrtvama.

Statistički podaci, kako je rečeno na ovom skupu, iz godine u godinu pokazuju povećanje broja prijavljenih slučajeva nasilja, pa je tako u 2021. u vojvođanskim centrima za socijalni rad evidentirano 8.369 prijava porodičnog i partnerskog nasilja, dok je ove godine zabaležno 25 slučaja femicida.

Istaknuto je i da ova konferencija, pored razmene mišljenja i iskustava, treba da rezultira i predlozima, rešenjima ili inicijativama koje bi unapredile međusektorsku saradnju, ali i sistem u celini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.