Međuopštinske Olimpijske igre predškolaca na Trgu slobode

VIDEO K9: Tradicionalne Međuopštinske Olimpijske igre u organizaciji Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" iz Novog Sada održane su danas na Trgu slobode. Učestvovala su deca i vaspitači iz pet predškolskih ustanova iz Vojvodine.

0
498

Razdragani, raspoloženi i spremni za takmičenje, predškolci su svoju fizičku spremnost i sposobnost pokazali u četiri discipline.

Najbolje rezultate postigli su mališani iz Predškolske ustanove “Boško Buha” iz Vrbasa. Drugo mesto zauzela su deca iz vrtića “Kockica” iz Sremskih Karlovaca, dok su trećeplasirani predškosci iz PU “Boško Buha” iz Inđije.

Predškolska ustanova “Radosno detinjstvo” sedmu godinu za redom organizuje Međuopštinske Olimpijske igre. Ove godine su, osim PU “Boško Buha” iz Inđije i istoimene PU iz Vrbasa, u takmičenju učestvovale i PU “Bambi” iz Kule i “Kolibri” iz Kovačice. U manifestaciji je učestvovalo 150 dece iz ovih pet opština.

“Imali smo četiri discipline u kojima smo se takmičili. Prva je bila obaranje konzervi, koja podstiče razvoj preciznosti, druga pravolinijsko nošenje teniske loptice sa čunja na čunj, što razvija brzinu i koordinaciju, treća igra je bila skok u dalj iz mesta – eksplozivna snaga i četvrta štafetna – poligon spretnosti, gde je bila i snaga i brzina i spretnost. I kada smo sabrali sve bodove, pobednici su bili naši gosti iz PU “Boško Buha” iz Vrbasa”, rekao je Milan Repac iz PU “Radosno detinjstvo”.

Kako ističu organizatori, ovo takmičenje ima za cilj zdraviji razvoj budućih generacija, buđenje svesti o potrebi za fizičkom aktivnošću i igrom u predškolskom uzrastu dece, kao i sticanje i razvoj zdravih životnih navika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.