Međunarodni skup o antimikrobnoj rezistenciji

VIDEO K9: U Novom Sadu je sinoć otvorena dvodnevna međunarodna stručna konferencija posvećena antimikrobnoj rezistenciji.

0
12

Treća po redu međunarodna naučna konferencija „Antimikrobna rezistencija – trenutno stanje i perspektive“, koja je otvorena juče u Pokrajinskoj vladi, okupila je više od 80 istraživača iz 15 zemalja.

Ovaj dvodnevni skup je prilika za domaće stručnjake iz svih oblasti savremene nauke u medicini, veterini i zaštiti bilja da sa stručnjacima iz Evrope i Amerike kroz predavanja i radionice razmene ideje i najnovija znanja i iskustva u rešavanju problema antimikrobne rezistencije.

Predsednica Naučnog odbora konferencije prof. dr Zorana Kovačević istakla je da pored istraživača, koji će održati predavanja, na konferenciji učestvuje i više od 350 veterinara, lekara i farmaceuta.

Ove godine, kako je navela, skup je organizovan sa konceptom jednog zdravlja gde se problem antimikrobne rezistencije posmatra kroz zajednički uticaj ljudi, životinja i životne sredine. Prodekan za nastavu i međunarodnu saradnju na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu prof. dr Branko Ćupina naglasio je da ta visokoobrazovna ustanova u godini obeležavanja sedam decenija postojanja, na osam departmana organizuje brojne domaće i međunarodne skupove, među kojima je i ovaj posvećen antimikrobnoj rezistenciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.