Međunarodni seminari o holokaustu

VIDEO K9: Prvi četvorodnevni seminar o Holokaustu za 35 nastavnika iz cele Srbije pod nazivom ''Učimo od prošlosti – delujemo za budućnost'' počeo je danas u Novom Sadu i trajaće do četvrtka, 26. avgusta.

0
47

Povodom početka saradnje Instituta ”Olga Lengel” iz Njujorka i organizacije ”Teraforming” iz Novog Sada na organizovanju godišnjih međunarodnih seminara o Holokaustu za prosvetne radnike u Srbiji, u Arhivu Vojvodine juče je održan svečani prijem.

U okviru prvog četvorodnevnog seminara za 35 nastavnika iz cele Srbije pod nazivom ”Učimo od prošlosti – delujemo za budućnost”, polaznici će u Novom Sadu čuti predavanja eminentnih srpskih stručnjaka kao i uglednih predavača iz Nemačke, Italije, Rumunije i SAD.

Seminar je organizovan u okviru EU programa ”Evropa za građane” u saradnji sa Jevrejskim dokumentacionim centrom iz Milana i Ministarstvom prosvete Srbije, a u saradnji Instituta ”Olga Lengel” iz Njujorka i organizacije ”Teraforming” iz Novog Sada.

Institut ”Olga Lengel” je neprofitna organizacija usmerena na kreiranje programa za obrazovanje i profesionalni razvoj nastavnika koji podučavaju o Holokaustu i ljudskim pravima u SAD i Evropi.

Osnovana je da bi nastavila delo Olge Lengel, žene koja je preživela Holokaust i koja je svojim angažovanjem doprinela aktivnom obrazovanju budućih generacija o Holokaustu i razumevanju značaja koje edukacija o Holokaustu ima do danas.

Život Olge Lengel i njeni memoari poslužili su i kao inspiracija za nastanak čuvenog romana Vilijama Stajrona i filma ”Sofijin izbor” Alana Pakule.

Institut je od 2012. godine organizovao 31 seminar za nastavnike u Evropi i to u Rumuniji, Bugarskoj, Austriji, Grčkoj, Poljskoj, Italiji, Portugalu, Litvaniji i Ukrajini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.