Međunarodni dan mladih u Novom Sadu

VIDEO K9: Novi Sad danas je u znaku obeležavanja Međunarodnog dana mladih. Tim povodom održan je radni sastanak i konferencija pod nazivom Mladi posle pandemije: Jedna Evropa.

0
13

U okviru programa kojim se u Novom Sadu obeležava Međunarodni dan mladih upriličen je radni sastanak i Međunarodna konferencija “Mladi posle pandemije: Jedna Evropa“.

U Omladinskom centru OPENS, tim povodom, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarali su sa delegacijama iz Niša, Mionice, Sombora i Subotice, kao i predstavnicima OPENS-a.

Cilj sastanka je bio predstavljanje realizovanih koraka u cilju uspostavljanja omladinskih centara, predstavljanje projekata za renoviranje objekata koji su označeni kao mogući omladinski centri u tim gradovima, kao i predstavljanje predloga programa za mlade za omladinske centre u tim sredinama.

Brnabić je istakla da su omladinski centri od velike važnosti, jer u njima mladi mogu da se okupljaju, da rade, stvaraju, kao i da uspostave sistemsku komunikaciju sa predstavnicima lokalnih samouprava.

Direktor OPENS-a, Vukašin Grozdanović, istakao je da je radni sastanak održan kao deo projekta „Omladinska politika u niskom startu“ koji je  podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a čiji je osnovni cilj podsticanje razvoja omladinskog civilnog sektora.

Predstavnici lokalnih samouprava istakli su da je Novi Sad prepoznat kao primer dobre prakse u uspostavljanju omladinskih centara.

Na sastanku su, takođe, razmenjena iskustva i znanja iz celokupnog procesa, a s predsednicom Vlade razgovarano je i o finansijskoj podršci sa republičkog nivoa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.