Međunarodni dan Crvenog krsta

VIDEO K9: Danas je međunarodni dan crvenog krsta i crvenog polumeseca. Tip povodm Crveni krst vojvodine organizovao je susret saradnika organizacije ali i dodelio zahvalnice organizacijama koje su u proteklom periodu podržale programske aktivnosti Crvenog krsta.

849

Dobitinici zahvalnica Crvenog krsta su Osnovno javno tužilaštvo, prva brigada kopnene vojske i Fakultet sporta i fizičkog avspitanja. Vojska Srbije u okviru svojih nadležnosti izvršava misije u okviru kojih je treća misija ili jedan zadatak u okviru treće misije  podrška civilnim vlastima u uklanjanju posledica elementarnih i drugih nepogoda, kažu iz Kopnene vojske.

Fakultet sporta i fizičkog obrazovanja ima dugogodišnju saradnju sa Crvenim krstom kroz sve oblike koji se tiču bezbednosti na vodi od preventivnog delovanja pa do konkretnog rada obuke spasilaca kao i njihovo angažmanje na kupalištima širom Vojvodine, te su i oni primili zahvalnicu za svoju saradnju.

Crveni krst poznat je po tome što predstavlja veliku volontersku bazu koju čini skoro 17 miliona ljudi od kojih he preko 6 miliona najdirektnije uključeno u aktivnosti. Ono što je zanimljivo napomenuti da je procenat volontera i volonterki gotovi isti, tako da volonterki ima za svega tri odstvo više od volontera tj 53%. Tara Bogančev ima četrnaest godina i jedna je od njih.

Iz Crvenog krsta Vjovodine rekli su nam da bi izdvojili veličinu ove institucije koja danas obeležava kako kažu međunarodni dan humanosti. Ona takođe dodaje da su sve priče koju nose volonteri i radnici Crvenog krsta sebi svojstvene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.