Međunarodna izložba “Dunav” u Muzeju Vojvodine

VIDEO K9: U Muzeju Vojvodine je pre dva dana, uz kompoziciju "Dunavski valovi" novosadskog ansambla "Opus", otvorena Međunarodna izložba fotografija posvećenih Dunavu.

0
148

Ljubitelji fotografije i Dunava u Muzeju Vojvodine od utorka mogu pogledati Međunarodnu izložbu o ovoj reci.

Postavku čine 33 najbolje umetničke ili dokumentarne fotografije nastale na Prvoj međunarodnoj fotografsko-ekološkoj koloniji “Dunav” održane u našem gradu na različitim mestima duž reke tokom dvonednevnog druženja u avgustu, koju su organizovali Društvo novinara Vojvodine i Škola fotografije Ars akademija.

Fotografija je veoma važan medij za novinare i jednako vredna i kao umetnički izraz, istakao je na otvaranju izložbe predsednik Upravnog odbora Društva novinara Srbije Petar Kočić. Mladi ljudi su posebno bili inspirisani za fotografisanje i zanimljivo je da je najbolji rad nastao korišćenjem mobilnog telefona, kazao je Željko Savić predsednik Upravnog odbora Ars akademije.

Prva nagrada za fotografiju pripala je Sunčici Savić, druga Suzani Stracenski, dok je treća otišla u ruke Ivane Grčić. Specijalnu nagradu za dizajn izložbe osvojio je Franjo Stojić i biće mu naknadno uručena, a dobitnici su pored plaketa dobili i vredne monografije o srpsko-američkom slikaru Milanu Kešelju.

Buduće generacije zaslužuju da žive u uslovima predviđenim za ljudski rod, poručila je Ivana Vujasin, predsednica gradskog Saveta za zaštitu životne i dodala da je misija svih pojedinaca da šire svest o zaštiti životne sredine.

Izložba će u Muzeju Vojvodine biti otvorena za posetioce do 16. septembra, a planirano je da bude prezentovana u još nekoliko gradova u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.