Međugradska saradnja sa Kikindom

VIDEO K9: Međugradska saradnja, naročito u komunalnoj oblasti, bila je tema razgovora gradonačelnika Kikinde i našeg grada danas u Gradskoj kući u Novom Sadu.

0
6

Prioritet lokalnih samouprava je da svim građanima obezbede jednake i kvalitetne uslove za život i u tom smislu je veoma važno formiranje industrijskih parkova koji će privući investitore i tako doprineti zapošljavanju i podizanju standarda, istaknuto je u razgovoru gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača i Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada.

Tom prilikom bilo je reči i o funkcionisanju vitalnih gradskih sistema prvenstveno u komunalnoj oblasti.

Vučević je ocenio da je veoma bitno da se ulaže u manje gradove i opštine, jer je ravnomeran razvoj važan i na nivou države, te da je potrebna razmena iskustava lokalnih administracija. On je takođe rekao da je osnovni cilj opredeljenje mladih ljudi da ostanu u svojim gradovima i da je to jedini način da Srbija ostvari svoj pun potencijal.

Gradonačelnici su razgovarali i o mogućnostima za uspostavljanje tešnje saradnje na polju kulture i sporta, a u tom kontekstu istaknut je značaj projekta ”Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022. godine”. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.