Medijska mentalna (ne)higijena

VIDEO K9: Senzacionalističko i bombastično medijsko izveštavanje o pandemiji korona virusa izaziva još veći strah i paniku i loše je po zdravlje građana, smatra novinarka Nataša Angelovski. Mediji bi u ovim kriznim vremenima, više nego ikad, smatra ona, morali da deluju profesionalno.

0
35

U vreme pandemije korona virusa brojni mediji na senzacionalistički način prenose informacije o stanju i zbivanjima koja uzrokuje ova pošast, što, smatraju mnogi, kod dobrog dela stanovništva izaziva bespotrebnu paniku ili depresivna stanja.

Na koji način bombastično izveštavanje u već kriznim vremenima može da utiče na psihu građana pa i sunovrat celog društva, komentariše naša novinarka Nataša Angelovski.

Kada se udruže strah, panika i senzacionalistički medijski naslovi i izveštaji, situacija postaje još gora i neminovno utiče na mentalno zdravlje stanovništva, smatra Angelovski.

Angelovski je apelovala na kolege da poštuju novinarsku etiku i kodekse te da objektivno, istinito i profesionalno izveštavaju o ovoj kriznoj situaciji u kojoj se svet danas nalazi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.