Mediji u crnom: STOP medijskom mraku!

VIDEO K9: Veliki broj televizijskih i radio stanica, kao i veliki broj štampanih medija, portala udruženja i pojedinaca priključio se današnjoj akciji Stop medijskom mraku.

0
429

Direktan povod za akciju jeste gašenje Vranjskih, jednog od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, zbog stalnih političkih pritisaka kojima više nisu mogli da se odupiru.

Danas u podne veliki broj medija u Srbiji na određeno vreme je prekinuo program, emitujući poruke kampanje “STOP medijskom mraku!”.

Ovom kampanjom želimo da skrenemo pažnju javnosti na činjenicu da je sloboda medija u našoj zemlji na izdisaju i da moramo svi zajedno da se borimo da je sačuvamo.

Akciju organizuje grupa za slobodu medija koju je pokrenulo 27 medija, novinarskih i medijskih udruženja i organizacija civilnog društva, i koju je do sada podržalo preko 130 drugih organizacija i mnogo više pojedinaca.

Ova grupa predstavlja i odgovor građana Srbije na konstantno urušavanje slobode medija i izražavanja, na nacionalnom i lokalnom nivou.

Grupa će organizovati zajedničke akcije u borbi za Vranjske i slobodu medija i izražavanja, a informisaće i domaću i međunarodnu javnost o kršenju slobode medija u Srbiji”, stoji u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.