Medalje za srpske paraglajdiste

VIDEO K9: Nakon vikenda koji je na Vršačkoj kuli okupio 111 najboljih pilota paraglajdera iz celog sveta, odlučeni su pobednici takmičenja za Svetski kup u preciznom sletanju. Srpski letači bili su među najboljima u sve tri kategorije.

0
328

Uprkos jakom vetru, u Vršcu je proteklog vikenda održan Svetski kup u preciznom sletanju, na cilj prečnika samo 2 cm, disciplini koja je okupija 111 najboljih svetskih pilota paraglajdera iz 20 zemalja sveta.

Zbog jakog vetra u nedelju je obustavljeno poletanje na polovini druge serije, što je dovelo do situacije da je čak šest pilota imalo idealan rezultat od nula cm, odnosno da su delili prvo mesto.

Nakon razigravanja, prvo mesto podelili su srpski takmičari Jovan Novak i Ivan Pavlov, dok se na trećem u generalnom plasmanu našaoValeri Tzvetanov iz Bugarske.

Među damama slavila je Rika Vijajanti iz Indonezije, dok su drugo mesto podelile srpska i indonežanska takmičarka Milica Marinković i Ike Aju Vulandari.

Ekipno, najviše postolje su takođe delili srpski (“No name”) i indonežanski tim (Garuda Prima 2), a na trećem mestu našao se tim Češke.

Ekipu Srbije, pomenimo, činili su sve sami reprezentativci koji su prošle godine postali evropski prvaci, a ove godine najavljuju medalju na Svetskom prvenstvu koje će uskoro biti održano u Albaniji: Ivan Pavlov, Goran Đurković, Dragan Popov i Dejan Valek.

“Zahvalio bih svim pilotima koji su došli na ovo takmičenje, naročito onima koji su zaista došli iz daleka da bi leteli kod nas, poput Indonezije, Kanade, Koreje… Ovog leta ćemo u Srbiji imati Svetski kup i u drugoj paraglajding disciplini – preletu, i drago nam je što naša zemlja postaje prepoznatljiva destinacija za ovaj sport u svetskim okvirima”, rekao je Željko Ovuka, direktor takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.