Medalje za novosadske gimnastičare

VIDEO K9: Prvenstvo Srbije u sportskoj gimnastici održano je u Novom Sadu. Takmičenje je organizovalo Sokolsko društvo Vojvodine čiji su gimnastičari i osvojili najveći broj medalja, kako u ekipnim takmičenjima, tako i u individualnim nastupima.

0
790

“Što se tiče rezultata bili smo stvarno uspešni imali smo prvo mesto ekipno u seniorskoj konkurenciji, ekipno u juniorskoj konkurenciji, prvo mesto u Višeboju u seniorskoj, Bojan Dejanović. U juniorskoj Veselinović Stefan, u kadetskoj konkurenciji Pavlović Aleksandar”, rekao je Vladimir Dragojević, trener u Sokolskom društvu Vojvodine.

Pored najuspešnije u seniorskoj kategoriji na Prvenstvu, Dejane Kuzmanović i druge devojčice iz tima su bile takođe veoma uspešne.

“Praktično, najuspešnija takmičarka jeste Dejana Kuzmonović koja je bila u višeboju prva i još dva zlata je osvojila na parteru i na razboju. Moje impresije su očekivane, ja sam očekivao od Dejane tako nešto, Dejana je spremna. Trebala je ići na Evropsko prvenstvo, međutim desila se povreda, tako da na kraju nije otišla, ali uspela je da se spremi za ovo državno prvenstvo maksimalno dobro”, naveo je Aleksandar Pandurov, selektor reprezentacije gimnastičara.

Dok sumira utiske sa Državnog prvenstva mladi sportista Bojan Dejanović, osvajač medalje u višeboju, polako se priprema za buduća dostignuća.

“Trenutno imam takmičenje u nemačkoj Bundesligi, tamo se za dve nedelje takmičim, 17. juna. Dalje imamo Svetsko prvenstvo i svetske kupove. Naravno, to su neke ambicije, da bar uđem u finale, naravno i medalja neka da se uzme i, naravno, Tokio, Olimpijada”, planira Dejanović.

Uslovi za treniranje u Sokolskom domu u Novom Sadu su među najboljima u Srbiji, što pokazuju i brojne medalje srpskih gimnastičara, kažu u ovom društvu, mada, kakko navode, ne mogu da se porede sa salama i Nacionalnim centrima u zapadnim zemljama.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.