Medalje sa Vatrogasnog kupa

VIDEO K9: Dobrovoljni vatrogasci iz Novog Sada osvojili su prvo mesto na Kupu Vatrogasnog saveza Vojvodine koji je prošlog vikenda održan u Zrenjaninu pred više od 1000 ljudi posetilaca.

0
309

U nadmetanju za Vatrogasni Kup na Zrenjaninskom stadionu je više od 60 vatrogasnih družina iz Vojvodine pokazalo svoje veštine i spretnost u obavljanju zadataka koji su pred njih postavljani.

Ekipe su bile sačinjene od dobrovoljaca svih uzrasnih kategorija.

“Svaka ekipa u kategoriji ima dve discipline koje mora da izvrši, osnovnu vežbu i štafetnu trku. Kod najmlađih učesnika štafetna trka podrazumeva prenošenje vode iz bureta u bure po određenim pravilima, kod juniorskih ekipa to je štafetna trka od 400 metara podrazumeva da se pretrči deonica, nosi mlaznica kao štafeta i na svakoj deonici treba određeni zadatak da se izvrši”, rekla je Ljubica Krnjaić, predsednica Vatrogasnog saveza Vojvodine.

Zadaci za seniore bili su još zahtevniji, navela je Krnjaić, a medalje su osvojile ekipe koje su uspešno savladale sve prepreke.

“Prvi put na našim takmičenjima smo imali elektronsko merenje vremena, pošto tu najčešće odlučuju stotinke sekunde, tu su jako male razlike u vremenu, ekipe se zaista ozbiljno pripremaju, posebno ove elitne, da ne zavisi od brzine i debljine prsta i jačine štoperice tog dugmeta”, kazala je Krnjaić.

Grad Zrenjanin je za ovo takmičenje kupio merače, tako da je ovo takmičenje, prema rečima Krnjaić, bilo na visokom nivou. Ekipa iz Novog Sada je osvojila prvo mesto i već je, prema njenim rečima, počela sa pripremama za odlazak na Međunarodno takmičenje koje ih očekuje sledeće godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.