Maturanti i profesori donirali krv

VIDEO K9: Zbog samnjenih zaliha krvi ali i zbog samog humnog čina u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine u petak su dragocenu tečnost donirali maturanti i profesori Srednje medicinske škole „Hipokrat“ i Srednje škole „Sveti Nikola“ iz Novog Sada.

0
157

Srednja medicinska škola „Hipokrat“ i Srednja škola „Sveti Nikola“ u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovali su humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su učestvovali maturanti zajedno sa svojim profesorima.

Ukupno je 24 maturanata došlo da donira krv, a pošto pravila nalažu da krv mogu da daju samo punoletni građani, ostali maturanti koji će uskoro napuniti 18 godina imaće za to na proleće, kada planiraju da ponove ovu humanu akciju, kaže dr Skarleta Šimunđa Marot, profesorka u SMŠ Hipokrat.

Učenici i zaposleni u ovim školama koji su donirali dragocenu tečnost, odlučili su se na ovaj korak, kasko kažu, zato što krv može svakom da zatreba te poručili svim ljudima dobre volje da učime isto humano delo.

Pored redovnih nedeljnih akcija prikupljanja krvi širom Vojvodine, dobrovoljni davaoci krv mogu donirati i u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine radnim danima od 7 do 14h. Zavod se u Novom Sadu nalazi u ulici Hajduk Veljkovoj 9A, a više detalja o akcijama može se pronaći na sajtu www.transfuzija.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.