Matura: Danas srpski, sutra matematika

VIDEO K9: Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja počeo je danas polaganjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.

0
6

Maturski ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, mali maturanti završili su danas tačno u 11 sati. Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, drugog dana ispita, u sredu 19. juna učenici će polagati test iz matematike, a dan kasnije test iz predmeta po izboru.

Ispit će polagati 67.430 učenika koji su završili osmi razred i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih. Odrasli su sve testove polagali danas.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portalu “Moja srednja škola” biće objavljeni u subotu, 22. juna, a učenici i njihovi roditelji imaju pravo na prigovor istog dana koji je moguće podneti neposredno u školi ili elektronskim putem.

Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita biće 25. juna, a raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima 2. jula.

Popunjavanje liste opredeljenja je 26. i 27. juna elektronskim putem ili neposredno u matičnim osnovnim školama. Upis u srednje škole i ove godine će moći da se obavi elektronskim putem korišćenjem portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.