Matica srpska obeležava jubilej

VIDEO K9: Realizovanje projekta Matice srpske pod nazivom „ Dva veka Letopisa“ počelo je juče Kulturnoj stanici Svilara, a u znaku obeležavanja 200 godina izlaženja „Letopisa Matice srpske“.

0
40

U Kulturnoj stanici „Svilara“ juče je počelo obeležavanje projekta Matice srpske pod nazivom „ Dva veka Letopisa“.

Kako je ova  godina u znaku obeležavanja 200 godina izlaženja „Letopisa Matice srpske“, najstarijeg književnog časopisa u Evropi i svetu, projekat će otvoriti program „Slovo predaka, reč za budućnost“.

Ovim projektom Matica srpska i Grad Novi Sad ostvaruju novi vid saradnje kroz programe koje će, zajedno sa mrežom kulturnih stanica, Matica srpska organizovati u njihovim prostorima, što će, kako je rečeno, doprineti decentralizaciji kulturnih aktivnosti i njihovoj dostupnosti svim sugrađanima.

Prema rečima predsednika Matice srpske prof. dr Dragana Stanića, programi će biti posvećeni stožernim temama Matice, kao i proslavi jubileja, ali i sadržajima odabranim u skladu sa publikom koja je posetilac određene kulturne stanice.

Pored toga, kako je istaknuto, ovim projektom planirana je i prezentacija izdavačke delatnosti, kako kroz promocije izdanja, tako i kroz dostupnost besplatnih primeraka izdanja Matice srpske za korišćenje u okviru kulturnih stanica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.