Matematika nije bauk

VIDEO K9: Matematika je predmet koji je u školi potrebno redovno vežbati i razumeti, jer se u praksi koristi tokom čitavog života, kažu u Udruženju građana NS Blok, koje je i ove godine za osnovce organizovalo besplatne pripremne časove matematike pred upis u srednju škol

0
59

U udruženju NS blok, osnovanom pre 12 godina, devetu godinu za redom organizuju besplatnu pripremu učenika završnih razreda osnovih škola iz matematike, za upis u srednje škole.

Pripremna nastava ove godine je pri kraju i časove iz matematike đaci će moći da prate do kraja ove radne nedelje u prostorijama NS Bloka na Trgu Marije Trandafil 4, a sve potrebne informacije dostupne su na Instagram i Fejsbuk profilu ovog udruženja.

Za četvrtak je planirana obrada gradiva iz zbirke zadataka za prijemni ispit, a u petak prijemni ispit od prošle godine.

Do sada je interesovanje za ove pripripremne časove iz matematike bilo veće, a ove godine je nastavi prisustvovalo do petnaestak učenika, kaže prof. dr Saša Igić, predsednik Udruženja građana NS Blok. Kada je reč o samom gradivu, najviše problema, kako je rekao, imaju sa geometrijom.

Stalnost u radu predstavlja i najveći problem kod učenja ovog predmeta, a rezultat su slabije ocene, smatra Igić.

Zadatak je predavača i da na zanimljiv i deci prijemčiv način gradivo kako bi  ova mogla da prihvete matematiku i da je zavole, kazao je Igić i dodao da je reč o oblasti koja nam je, manje više, potrebna tokom čitavog života te je potrebno dobro razumeti matematiku kako bi mogli da je koristimo u praksi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.