Matematika budućnosti u svakodnevnom životu

0
46

Pandemija korona virusa primorala je obrazovni sistem na promene u načinu rada sa decom i studentima. Nastava je prilagođena onlajn tehnologijama, što je dovelo do toga da i metodologija mora da bude prilagođena novim uslovima. Iz te neophodnosti nastao je projekat Futuremath, Matematika budućnosti, u koji je uključen Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu.

Cilj projekta je razvoj metodologije nastave matematike prilagođene uslovima nove tehnologije, modernizacija “Cakcukus” kurseva pomoću STEAM principa. U narednom koraku je najvažnije na neki način primorati studente da razmišljaju na drugi način, kazala je prof. dr Đurđica Takači sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Matematika prožima sve sfere našeg života i delovanja, podsetila je Takači, zbog čega se i izučava od prvog razreda osnovne škole, a studenti kao mladi ljudi, treba svoj način razmišljanja da prilagode uslovima u kojima danas živimo.

Ideja je da nove metode doprinesu prilagođavanju matematičkih sadržaja realnom životu i svetu koji nas okružuje, zaključila je Takač. Učesnici u projektu FUTUREMATH su univerziteti i naučni centri iz Makedonije, kao i Visokoškolska ustanova Metropolitan iz Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.