Maskirane “maskne”

VIDEO K9: Iritacija kože u vidu akni nastala zbog nošenja zaštitne maske dobila je i svoje popularno ime. Takovane „maskne“, kažu dermatolozi, mogu se sprečiti pravilnom negom lica pre i posle upotrebe maske.

6

Stavljanje maske na lice u različitim prilikama postala je, na žalost, naša svakonevnica u borbi protiv širenja i zaštite od virusa Covid 19.

Međutim, masaka predstavlja prisustvo stranog tela na koži i neretko izaziva dodatne iritacije.

Zbog toga je neophodno, kažu dermatolozi, prilagođavanje higijene lica nošenju maski, ali i menjanje nekih osnovnih kozmetičkih rutina

Problemima na koži usled nošenja maske, naročito su podložne, kaže Dr Nedić, osobe koje i inače imaju problematičnu kožu i sklone su iritacijama.

Pored toga, iritaciji maskom naročito su podložne osobe za suvom kožom, ali i devojke koje nose šminku, te doktorka zbog toga apeluje na pripadnice lepšeg pola da izbegavaju dekorativnu kozmetiku.

Ona naglašava i da je za održavanje zdrave kože, izuzetno bitna adekvatna higijenska rutina nakon skidanja zaštitne maske

Doktorka Nedić naglašava i da se sama rutina u negovanju kože promenila od početka epidemije i obaveznog nošenja zaštitnih maski.

Na kraju, doktorka Nedić naglašava da i pored obaveznog nošenja maski, te adekvatnog higijenskog prilagođavanja ovoj rutini, treba obratiti pažnju na tradicionalni problem tokom letnjih meseci a to je jako sunce.

Nephodno je, preporučila je ona, izbegavati direktno izlaganje sunce u najtoplijem periodu dana i koristiti kremu sa minimalnim faktorom +30.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.