Maske životinja i promocija veganstva

VIDEO K9: U Omladinskom centru CK13 održana je radionica izrade životinjskih maski, u organizaciji Otvorene kuhinje CK13 i Heklice. Maske životinja pravljene su od raznovrsnog reciklažnog materijala i namenjene su za nošenje na Zajedničkoj veganskoj večeri.

0
649

Otvorena kuhinja često organizuje radionice pripreme hrane, međutim ovoga puta odlučili su se da to bude izrada maski, za čije osmišljavanje je bila zadužena Ivana Mitrović u ime radionice Heklica.

“Heklica je radionica na kojoj se prvenstveno bavimo heklanjem, a i drugim nekim ručnim radovima, kao što je na primer štrikanje, vez. Otvorenog je tipa, pohađaju je uglavnom žene različitog doba i neki zainteresovani muškarci, mada ih nije jako puno i ovim putem bih ih pozvala da se pojave u većem broju, pošto je to jako zanimljivo”, navela je Mitrović.

Otvorena kuhinja ne funkcioniše kao servis ili restoran, već kao aktivistička kuhinja, zahvaljujući volonterima i donacijama posetilaca.

“Zajedničke veganske večere su kao društveno aktivistički događaj, kojim mi promovišemo veganstvo i pozivamo ljude da se opredele za veganstvo i nosimo maske životinja kao i likove onih u čije ime zapravo nastupamo”, navela je Hana Kukučka iz Otvorene kuhinje.

Radionica Heklica održava se svakog utorka u CK13 od 17 časova, dok se Zajednička veganska večera organizuje svake srede od 20 časova u Crnoj kući.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.