Mask prodao akcije Tesle za 6,9 milijardi dolara

Milijarder Ilon Mask prodao je akcije kompanije Tesla u vrednosti 6,9 milijardi dolara, jer bi mu ta sredstva mogla biti potrebna ukoliko bude izgubio pravnu bitku i ako bude u obavezi da kupi društvenu mrežu Twitter.

0
8
Dublin, Wednesday 31th October 2013: Pictured at the The Web Summit 2013, RDS. Photo by Dan Taylor/Heisenberg Media

Mask, izvršni direktor Tesle odustao je u julu od ugovora o kupovini Twittera za 44 milijarde dolara, ali je kompanija pokrenula tužbu zahtevajući da završi započetu kupovinu.

Suđenje po tom predmetu biće održano u oktobru u Delaveru, prenosi Guardian.

„U slučaju, nadamo se malo verovatnom, da Twitter iznudi zatvaranje ovog dogovora i da neki partneri u kapitalu ne prođu, važno je izbeći hitnu prodaju akcija Tesle“, naveo je Mask u objavi na Twitteru.

U drugoj objavi, on je potvrdio da je završio sa prodajom akcija Tesle, kao i da će ponovo kupiti akcije ove kompanije ukoliko ne bude morao da zaključi otkup Twittera.

Mask je izdvojio svojih više od 30 milijardi dolara, kao i još sedam milijardi od partnera i investicionih fondova za kupovinu Twittera. On je u aprilu prodao akcije Tesle u vrednosti 8,5 milijardi dolara navodeći da ne planira da prodaje još.

Mask je prošle nedelje pokrenuo kontratužbu protiv Twittera jer je, kako je naveo, namerno pogrešno izračunala broj nevažećih naloga na platformi. Twitter je tvrdio da je broj takozvanih spam naloga manji od pet odsto od ukupno 238 miliona korisničkih naloga, dok je Mask procenio da ih je znatno više i da to obara cenu Twittera, pa zbog toga odustaje od ugovora.

Mask sada poseduje 155 miliona akcija kompanije Tesla, ili nešto manje od 15 odsto. On je prodao Tesline akcije u vrednosti oko 32 milijarde dolara u poslednjih godinu dana, a akcije kompanije porasle su za oko 15 odsto od 20. jula, kada je kompanija predstavila izveštaj o kvartalnoj zaradi koja je bila bolja od očekivane.

Ilon Mask je najbogatija osoba na svetu, a njegovo bogatstvo procenjuje se na oko 250 milijardi dolara. (biznis.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.