Martovske premijere u SNP

VIDEO K9: Ljubitelji pozorišta u martu će moći da pogledaju dve premijerne predstave u Srpskom narodnom pozorištu - “Pravi zapad” Sema Šeparda i “Ilustrovana enciklopedija nestajanja” Božidara Kneževića.

304

SNP i Umjetnička akademija iz Osijeka u koprodukciji pripremaju predstavu “Pravi zapad” američkog autora Sema Šeparda, koji je u umetnosti ostavio neizbrisiv trag kao glumac, dramski pisac, scenarista i reditelj, autor nekoliko kratkih priča, eseja, memoara i, svakako, kao dobitnik Pulicerove nagrade za delo „Pokopano dete“ 1979. godine.

Dimitri Pjer Udovički, reditelj je ove predstave koja prati odnos između dva brata, njihov sukob i rivalstvo i u mnogim delovima predstavlja autobiografsku priču samog autora.

Glavne uloge, dva brata, u novosadsko-osječkoj koprodukciji igraju hrvatski glumac Saša Anočić u ulozi Ostina i Igor Pavlović (Li), a u glumačkoj postavi su i Domagoj Mrkonjić, koji glumi Saula Kimera i Aleksandra Pleskonjić u ulozi majke.

Premijera predstave je planirana za 9. mart na sceni „Pera Dobrinović“, a prva repriza već naredno veče. Na Kamernoj sceni SNP 12. marta Novosađani će moći da pogledaju još jednu premijeru, predstavu Ilustrovana enciklopedija nestajanja reditelja Zoltana Puškaša. Predstava se radi prema tekstu Božidara Kneževića, za koji je pisac dobio nagradu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst za 2015. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.