Mapa grada za OSI

VIDEO K9: Gradski ombudsman izradio je mapu pristupačnosti saobraćajnica u delu Novog Sada osobama sa invaliditetom, na kojoj je prikazano koji su pešački prelazi i trotoari u Gradu Novom Sadu njima dostupni.

9

Mapa pristupačnosti saobraćajnica osobama sa invaliditetom koju je izradio ombudsman Grada Novog Sada trenutno obuhvata širi centar grada oivičen glavnim saobraćajnim pravcima i to, na zapadu Bulevarom oslobođenja, na jugu Jevrejskom ulicom i Bulevarom Mihajla Pupina, na istoku Beogradskim kejom i na severu ulicama Miloša Bajića, Nikole Pašića, Kisačkom i Bulevarom Kralja Petra.

Mapa je trenutno predstavljena samo u 2D formatu, tako da je osobe sa invaliditetom koje se otežano kreću mogu pronaći na sajtu lokalnog ombudsmana. Mapa još uvek nije prilagođena slobovidim i slepim licima, a kako napominje Popov Ivetić, u planu je i nadogradnja mape koja će biti prilagođena i ovim osobama.

Popov Ivetić je rekla da će ova mapa najviše značiti osobama sa invaliditetom koje posećuju Novi Sad, kao i onima koji žive mimo šireg centra grada. Za izradu sadašnjeg izgleda mape, lokalnom ombudsmanu je bilo potrebno godinu dana, projekat je finansiran iz budžeta grada i koštao je 340.000 dinara.

Naš grad je prvi u Srbiji koji ima izrađenu mapu pristupačnosti saobraćajnica za osobe sa invalididteom, iako za sada samo za širi centar grada, a kako navodi ombudsmanka, u zavisnosti od sredstava, mapa će biti izrađena i za celu teritoriju Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.