Manje korisnika više knjiga

VIDEO K9: Novosađani vole da čitaju. To se najbolje može videti u Gradskoj biblioteci koja zbog pandemije korona virusa i izmenjih uslova rada ovu godinu završava sa nešto manje korisnika, ali sa istim brojem iznajmljenih odnosno pročitanih knjiga.

0
28

Pandemija korona virusa uticala je i na poslovanje Gradske biblioteke koja će ovu godinu završiti sa nešto manjim brojem članova nego što ih je imala ranijih godina.

U celoj svojoj mreži koja broji 28 ogranaka i službi u gradu i perifernim naseljenim mestima, Gradska biblioteka u vreme epidemije radi u promenjenim uslovima.

Gradska biblioteka raspolaže sa fondom od preko pola miliona knjiga, a najveći centralni ogranak, Đura Daničić u Dunavskoj ulici, u vremenima pre pandemije imao je oko 350 do 400 poseta korisnika dnevno koji su koristili po nekoliko stotina knjiga iz bibliteka, napomenuo je Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke.

Digitalni omladinski centar, koji je otvoren 10. juna ove godine u Ulici Vojvode Putnika 1, za ovo kratko vreme je, nizom aktivnosti u novim uslovima kroz onalajn poslovanje privukao pažnju stotina mladih, ali i akademske zajednice Novog Sada, kaže Kojić.

Podsetimo, pored otvaranja Digitalnog omladinskog centra, Gradska biblioteka Novog Sada ove godine obeležila je i dva velika jubileja, 175 godina od osnivanja Srpske čitaonice novosadske čiju tradiciju baštini ova ustanova, kao i 65 godina od kada je osnovano Dečje odeljenje kao posebno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.