Manifestacije za Dan vatrogasaca

VIDEO K9: Novosađani će krajem meseca imati priliku da prisustvuju dvema velikim vatrogasnim manifestacijama koje će biti organizovane povodom dana vatrogasaca. Cilj je da građani i sami upoznaju rukovanje vatrogasnim aparatima, jer se pokazalo da u nužnim situacijama malo ko ume da ih upotrebi.

603

Dan vatrogasaca obeležava se 27. septembra.

Svoj dan će novosadski vatrogasci obeležiti tako što će organizovati veliku vatrogasnu manifestaciju. Kako u Vatrogasnom savezu kažu, u toku su intenzivne pripreme.

“Održaće se kvalifikaciono gradsko vatrogasno takmičenje za sve kategorije, od 6 godina pa nadalje sa različitim disciplinama po kategorijama. Istovremeno će se održati i šesti memorijal Radivoj Savin-Rada, sa vežbom „Ko brže, ko više“, gde učestvuju građani od 6 do 20 godina, a ove godine će i stariji”, najavila je Ljubica Krnjaić, sekretar Vatrogasnog saveza Novog Sada.

Učesnici memorijala tradicionalno će gasiti vatru ručnim prenosnim vatrogasnim aparatima. Biće oko 400 takmičara razvrstanih u ekipe sa po 10 ljudi. Takmičenje će biti održano u Petrovaradinu na fudbalskom igralištu, a program će početi u 10 časova.

Svi zainteresovani Novosađani pozvani su da dođu, jer, kako u Savezu kažu, manifestacija se i organizuje upravo za građane kojima će to biti prilika da pokažu umeće u služenju vatrogasnim aparatima i ostalim sredstvima koja vatrogasci koriste.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.