Mandiću i Kneževiću ukinut imunitet

Poslanici Skupštine Crne Gore ukinuli su danas imunitet poslanicima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

0
431

Mandić i Knežević ušli su u zgradu parlamenta, gde su u holu sačekali odluku poslanika, a tom prilikom je bilo i guranja, psovki i vređanja, između njih i poslanika vladajućih partija i skupštinskog obezbeđenja.

Opozicioni lideri su rekli da nemaju nikakve veze sa izmišljenim i lažnim državnim udarom, navodeći da je taj slučaj u režiji Mila Đukanovića i pozvali celu opoziciju na ujedinjenu borbu za smenu vlasti.

Poslanici Mandić i Knežević ušli su, posle višemesečnog bojkota, u zgradu parlamenta, ‘gde će ostati do daljeg’. Oni se nalaze u svom poslaničkom klubu, a pristalice su pozvali da čekaju “dalja uputstva”.

Nekoliko stotina pristalica DF-a okupilo se danas ranije ispred Skupštine Crne Gore. Okupilo se kompletno rukovodstvo Fronta, na čelu sa Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, čije privođenje tužilac traži. Nakon protesta, oni su se mirno razišli.

Tužilac sumnja da su Mandić i Katnić bili deo organizovane kriminalne grupe koja je na dan prošlogodišnjih, parlamentranih izbora pripremala teroristički napad u Crnoj Gori, nasilan upad u Skupštinu, proglašenje izborne pobede DF i hapšenje tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Administrativni odbor Skupštine prethodno je podržao zahtev tužioca i odobrio ukidanje imuniteta poslanicima DF, a danas će to učiniti i poslanici na sednici parlamenta. Rad Skupštine od oktobarskih izbora bojkotuje ukupna opozicija koja traži da se navodni pokušaj terorizma rasvetli do kraja. (Beta, RTV)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.