Malo Pozorje pod okriljem velikog

VIDEO K9: Od sutra, pa do petka 12. maja, u Novosadskom pozorištu traju dani 23. Školskog pozorja, na kom učestvuju škole iz Vojvodine. Prateći program festivala održavaće se u Gimnaziji "Svetozar Marković".

0
1867

Novosadska Gimnazija “Svetozar Marković” po 23. put organizuje Školsko pozorje, đački pozorišni festival.

Od ove godine ovo malo pozorje postaje deo velikog, odnosno Sterijinog pozorja, koja je jedna od najznačajnijih institucija kulture u našoj zemlji.

“Školsko pozorje jeste onaj vesnik đačkih, vesnik velikog pozorja, a ove godine ćemo potpisati i protokol o saradnji. Tako da je Sterijino pozorje od ove godine i zvanični pokrovitelj naše manifestacije”, rekla je Tatjana Vukadinović, direktorka Gimnazije “Svetozar Marković”.

Ovogodišnji školski pozorišni festival u svojoj selekciji ima šest predstava koje će biti izvedene u tri naredna dana. Domaćini će izvesti predstavu Agate Kristi “Mišolovka”, u režiji profesora Nastasja Pisareva, a zastupljena su dela i domaćih autora.

“Tu su našle predstave iz Tehničke škole “Ivan Sarić” iz Subotice, iz Gimnazije “Veljko Petrović” iz Sombora, gimnazija iz Kikinde i Kovačice i Škola “Milan Petrović” iz Novog Sada”, navela je Vukadinović.

Dramska sekcija Gimnazije “Svetozar Marković” ima dugu tradiciju, još od kada je dramski pisac Dušan Kovačević pohađao ovu školu. Naime, 1966. godine osnovan je dramski klub Atelje 88 kao pandan Ateljeu 212, jer je tada u školi bilo 88 stolica. Od tada do danas se neguje rad dramske sekcije, rekla je Vukadinovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.