Malo bolji status poštara

VIDEO K9: Zaposleni u Pošti Srbije kažu da je nakon bitke za veće zarade i bolje uslove rada usledio nešto mirniji period, te da očekuju da će plate polovinom februara biti isplaćene prema prethodno postignutom dogovoru.

0
116

Zaposleni u Poštama Srbije nadaju se da će do realizacije kompromisa postignutog sa nadležnima tokom nedavne obustave rada doći narednog meseca, kada će se pokazati da li je dogovor o povećanju zarada ostao samo na rečima ili je sproveden u delo.

“Imamo sad svaka tri meseca sastanke sa predstavnicima vlade, sa predstavnicima poslovodstva. Tako da će verovatno sad to dalje nekako bolje funkcionisati ceo taj naš odnos i prema njima i njihov prema nama”, izjavio je Zoran Nikolić, radnik Pošte Srbije.

Nikolić je kazao kako očekuju da će januarska plata biti isplaćena prema potpisanom dogovoru.

“Ja mislim da jeste u ovom momentu zadovoljavajuće. Ipak smo se mi većina složili sa ovim dogovorom koji je postignut i potpisan. E sad, naravno, uvek ima nezadovoljnih. Nikad ne možeš svima ugoditi, ali mislim da je ovo sasvim zadovoljavajuće i da je ovo u redu “, rekao je Nikolić.

On je istakao da problem zaposlenih nije samo plata, već i manjak radne snage zbog čega imaju veći obim posla, te sredstva za rad, ali i ostali tekući problemi što ubuduće treba rešavati na sastancima.

“Ovi predstavnici i predstavnici, predstavnici radnika koji su inače bili na tim sastancima sa vladom i poslovodstvom, oni će nastaviti u naše ime da to rade. Sad biće tu i predstavnici reprezentativnih sindikata koji su još uvek reprezentativni”, kazao je Nikolić.

U planu i, kako je rekao, formiranje sindikata poštanskih radnika za koji se radnici nadaju da će postati reprezentativan, ali da je za to ipak potrebno vremena.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.