Maljković novi predsednik OKS

Proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković novi je predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, odlučeno je juče na sednici Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije. Maljković, kao jedini kandidat za naslednika Vlada Divca, izabran je aklamacijom prisutnih članova Komiteta.

373

Novi predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je po izboru da će OKS u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije raditi na daljem razvoju infrastrukture u našoj zemlji i da će se zalagati da sportisti Srbije u što većem broju svoje pripreme sprovode u zemlji, a da za to imaju sve neophodne uslove.

On je istakao i da će nastojati da u narednom periodu Olimpijski komitet Srbije dobije novu kuću, a izneo je i jednu od svojih ideja o formiranju fonda „Olimpijsko srce“, koji bi trebalo da brine o „bivšim“ olimpijcima.

Na sednici su izabrani i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, a Skuptšina OKS primila je u članstvo i četiri nacionalne federacije čiji će se sportovi naći na programu igara u Tokiju 2020: Karate federaciju Srbije, Bejzbol savez Srbije, Softbol savez Srbije i Sportski penjački savez.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.