Malim koracima do velikih zvezda

VIDEO K9: Đaci OŠ „Vuk Karadžić“ u Novom Sadu danas su imali priliku da se druže i razgovaraju, a i da nauče neki trik od nekadašnjih najboljiih domaćih i NBA košarkaša. Događaj „Malim koracima do velikih zvezda“ organizovala je, povodom 100 godina košarke u Srbiji, Fondacija Ana i Vlade Divac zajedno sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država.

0
69

Povodom 100 godina košarke u Srbiji, Fondacija Ana i Vlade Divac zajedno sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, organizovala je događaj „Malim koracima do velikih zvezda“ u novosadskoj OŠ „Vuk Karadžić“.

Osnovci su danas imali priliku da se druže sa svetskim i domaćim NBA zvezdama, Vladom Divcem, Željkom Rebračom, Taž Mek Vilijams Frenklin i Ajzejom Ostin, koji su im preneli svoja iskustva na putu do vrha, koji je počeo baš u školskim klupama.

Posebno je istaknut značaj sporta i podsticanja timskog duha među učenicima još od najranijeg doba, važnost saradnje škola sa sportskim klubovima, kao i sa roditeljima i trenerima.

Nakon što su podelili svoje male tajne velikog uspeha, košarkaši su na sportskom terenu zaigrali sa učenicima basket, otkrivši im neke od svojih najslavnijih poteza i trikova.

Košarka, sport u kom je naša zemlja jedna od najuspešnijih u svetu, prvi put je u Srbiji zaigrana pre sto godina, kad je Vilijam Vajland u Beograd doneo prvu košarkašku loptu i održao predavanje u OŠ „Kralj Petar I“.

U Vojvodini je nedavno održano prvenstvo Srbije u košarci, a „Vuk Karadžić“ jedna je od škola koja je iznedrila naše najbolje košarkaše i svetske legende i čiji su učenici reprezentativci i osvajači medalja, buduće zvezde.

Sličan događaji biće organizovan i u ostalim školama širom Srbije, najavili su iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.