Malim koracima do većeg priraštaja

VIDEO K9: Demografska slika Srbije je loša i zabrinjavajuća, a zadatak države je da u mere populacione politike uveže specifičnosti svih lokalnih samouprava. Ovo je juče, tokom obilaska opština Beočin i Sremski Karlovci izjavila pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju, Aleksandra Čamagić.

0
8

U Srbiji je prošle godine prvi put rođeno manje od 62.000 beba, a umrlo je 115.000 ljudi, što je 55.000 manje stanovnika.

Osnivanjem posebnog ministarstva, država je pokazala čvrstu nameru da se suoči sa problem loše demografske slike koju poput cele Srbije, dele i Beočin i Sremski Karlovci, rekla je pomoćnica resorng ministra za brigu o porodici i demografiju, Aleksandra Čamagić, koja je juče obišla ove dve opštine.

Podrška porodici, kako je navela, ne mora uvek biti finansijska, jer briga o porodici podrzumeva i stvaranje ambijenta za njeno osnivanje, rečeno je tokom razgovora Čamagić s predsednicom opštine Beočin, Mirjanom Malešević Milkić.

Istaknuto je da je, pored toga što će u Beočinu od naredne godine sva deca imati besplatan vrtić, u toku adaptacija preškolske ustanove i osnovne škole, a u oblasti socijalne zaštite biće uveden program geronto-službe, kao i program pomoći hraniteljima.

Čak i naizgled mala finasijska davanja, uz izdvajanja Republike, mogu dati dobre rezultate, rečeno je tokom posete pomoćnice ministra za brigu o porodici i demografiju Sremski Karlovcima.

Na sastanku je konstatovano da Sremski Karlovci imaju izuzetan kulturni i privredni potencijal.

Ova lokalna uprava je, prema rečima Saše Stojkečić, predsednik opštine Sremski Karlovci, od prošle godine, za svako novorođenče umesto 20.000 dinara, izdvaja 30.000, a ove jeseni su svi đaci prvaci dobili besplatno udžbenike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.