Male urbane intervencije

VIDEO K9: Na Sunčanom keju postavljen je temelj za prvo biciklističko odmorište u Novom Sadu. Reč je o jednom od projekata na uređenju grada pod nazivom ,,Nova mesta-mikrogranting'' Fondacije Novi Sad 2021, koji ovih dana ulaze u završnu fazu.

248

Nakon što je početkom aprila raspisan, na javni konkurs za ,,Nova mesta-mikrogranting”, pristiglo je 67 ideja za male urbane intervencije u Novom Sadu, a konkursna komisija je odabrala 18 čija je realizacija u završnoj fazi.

Jedan od njih je biciklističko odmorište pored zgrade Rektorata koje gradi Udruženje ,,Eko kurir” uz podršku volontera.

“Ovih dana očekujemo postavku ostalih delova, oaza će biti sastavljena od letnjikovca takođe pratećeg mobilijara, imaće klupe za odmor, parking za bajseve, takođe stanicu za popravku bicikala, posebne kante za separaciju otpada i jednu informativnu mapu, tablu gde želimo da predstavimo kako Grad Novi Sad sa svojim znamenitostima tako i međunarodne biciklističke rute koje prolaze ovde tik iza nas na Keju”, rekao je Dejan Vlaški iz Udruženja Eko kurir.

Cilj postavke ovog odmorišta za bicikliste upravo iza zgrade Rektorata, gde je i najfrekventnija trasa biciklista, jeste da dobiju mesto na kojem će moći da predahnu od vožnje, dobiju potrebne informacije o samom gradu, da poprave svoj bicikl ili jednostavno da uživaju u tom ekološkom okruženju.

Mobilijar i saletla biće, prema njegovim rečima, postavljeni do kraja ove sedmice, a oplemenjivanje prostora sadnicama drveća planirano je za 17. novembar, na 5. jubilarni rođendan ovog udruženja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.