Male šanse Johanesa Hana da ‘odblokira’ dijalog

VIDEO K9: Predsednik Centra za proučavanje globalizacije dr Dejan Miletić izjavio je da bi najavljeni pokušaj evropskog komesara Johanesa Hana da ‚‚odblokira‚‚ dijalog Beograda i Prištine pokazao još jednom nemoć EU u rešavanju kosovskog problema.

89

Na konferenciji za medije povodom predstavljanja godišnjeg paketa EU o napretku zemalja Zapadnog Balkana, evropski komesar za proširenje Johanes Han rekao je da će tokom ovog meseca “probati da odblokira” dijalog Beograda i Prištine kako bi “nešto bilo postignuto u julu u Parizu”.

Da li ima dovoljno vremena da se ovako nešto i ostvari i na koji način bi Han mogao da odblokira dijalog pitali smo predsednika Centra za proučavanje globalizacije dr Dejana Miletića.

Johanes Han je izjavio i da ne može da tvrdi da će uspeti u svojoj nameri, istakavši da u svakom slučaju treba iskoristiti sve mogućnosti i dati sve od sebe da bi se dijalog odblokirao.

Evropski komesar je daodao da trenutna situacija ne samo da nanosi štetu dvema stranama već i celom regionu zapadnog Balkana. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.