Majčino mleko – najbolja hrana

VIDEO K9: Zašto je „Majčino mleko - najbolja hrana“ zainteresovani Novosađani mogu saznati kroz seriju predavanja koju po sedmi put po mesnim zajednicama organizuje Služba patronaže Doma zdravlja u saradnji sa Gradskom upravom. Prvo predavanje na ovu temu održano je danas u Kaću.

0
13

Projekat „Majčino mleko- najbolja hrana 7“ biće realizovan kroz seriju predavanja u novosadskim mesnim zajednicama, a namenjena su trudnicama, njihovim partnerima i svima onima koji žele da uče o dojenju.

Podrška dojenju se realizuje kroz sva tri nivoa zdravstvene zaštite, navode iz Doma zdravlja Novi Sad, ali otpočinje i završava se kroz primarni nivo zdravstvene zaštite.

Budući roditelji su još tokom trudnoće usmereni na tim izabranog ginekologa, Školu za trudnice i savetovalište za trudnoću gde formiraju stav o načinu hranjenja deteta kada se ono rodi.

Po izlasku iz porodilišta brigu i nadzor nad porodicom preuzimaju patronažne sestre i tim izabranog pedijatra.

Od velike je važnosti, napominju u Doma zdravlja, da svi zdravstveni radnici u lancu podrške imaju savremena saznanja u vezi sa dojenjem kako bi zajedno slali nedvosmislenu i ujednačenu poruku o praksama koje doprinose i podržavaju razvoj laktacije.

Dojenje je mnogo više od hranjenja, a njegove prednosti, kako za novorođenče tako i za majku, su mnogostruke, naglašavaju iz ove zdravstvene ustanove.

Projekat „Majčino mleko- najbolja hrana 7“ realizuje Služba patronaže Doma zdravlja „Novi Sad“ u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.