Maja Pavlović u petak kod Vučića

VIDEO K9: Vlasnica TV Kanala 9, koja 17. dan štrajkuje glađu ispred zgrade Predsedništva, sastaće se u petak, 30. avgusta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije. Podršku zahtevima Maje Pavlović pružila su nezavisna udruženja novinara iz Srbije, kao i Međunarodna i evropska federacija novinara.

138

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović sastaće se u petak, 30. avgusta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Ovu informaciju potvrdila je Maja Pavlović koju je, kako je rekla, o terminu sastanka u petak u 9 ujutro obavestila savetnica za medije predsednika Suzana Vasiljević.

Ključni zahtevi Maje Pavlović, koja štrajkuje glađu od 12. avgusta, jesu da se smanje prevelike tarife koje lokalni rtv emiteri moraju da plaćaju Organizaciji proizvođača fonograma Srbije (OFPS), Organizaciji muzičkih autora Srbije (SOKOJ), Regulatornom telu za elektronske medije (REM), ali i Javnom preduzeću Emisiona tehnika i veze (ETV), navodi se u saopštenju NUNS-a.

Sve je više predstavnika medija koji su za Cenzolovku naveli da su te naknade previsoke i da ugrožavaju njihov opstanak.

NUNS je od početka štrajka Maje Pavlović podržao njene zahteve, isto su učinila i druga novinarska i medijska udruženja i organizacije civilnog društva, a u međuvremenu podršku je dobila i od najvećih međunarodnih novinarskih organizacija IFJ I EFJ sa sedištem u Briselu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.