Maja Pavlović: Tražimo rešenje, a ne otpis dugova

VIDEO K9: Predloženi novi sastanci ne znače mnogo Kanalu 9, potrebna su konkretna rešenja, rekla je vlasnica "Kanala 9" koja od ponedeljka, ukoliko ne bude napretka u ispunjavanju njenih zahteva, nastavlja štrajk glađu prekinut pre tri meseca.

282

Maja Pavlović, vlasnica TV Kanala 9, koja je najavila da će u ponedeljak, 12. avgusta, po treći put započeti štrajk glađu ukoliko problemi naše televizije ne budu rešeni, demantovala je navode predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, koja je rekla da “da ne zna šta bi mogla još da uradi” ako je njen zahtev da joj SOKOJ i ETV otpišu dugove.

Pavlović je rekla da nikada nije tražila otpis dugova, već da budu rešeni postupci koje je pokrenula pred sudovima, u kojima, između ostalog, treba da se ustanovi koliko u skladu sa zakonom SOKOJ i OFPS mogu i treba da naplaćuju svoje naknade. Ovi postupci godinam astoje nezavršeni u sudovima.

Odgovarajući na pitanje premijerke da li je diskriminacija ako je Kanal 9 dobio 1,6 miliona dinara na konkursima za medije, Pavlović je kazala da to jeste primer diskriminacije.
“Ako projekti Kanala 9 na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou dobiju podršku u iznosu od 1,6 miliona, a Novosadska televizija u iznosu od 8,8 miliona dinara, godinama unazad, to meni liči na diskriminaciju”, rekla je Maja Pavlović.

Ana Brnabić je na pitanje novinara u vezi sa slučajem Maje Pavlović, rekla da “ne želi da pravim presedan i nekome naredi da joj otpiše dugove, koje inače, svi drugi plaćaju, jer će onda to da znači da živimo u anarhiji”.

Premijerka je pozvala Maju Pavlović na ponovni sastanak sa UNS i NUNS, kako bi se dogovorili šta može da se uradi “u skladu sa vladinom prava”.

Maja Pavlović je tokom prethodnog štrajka glađu iznela deset zahteva i tražila da četiri budu ispunjena kako bi prekinula štrajk, koji je i okončala nakon javnog sastanka sa premijerkom.

Brnabić je tada rekla da će dati sve od sebe da, u skladu sa zakonom, pomogne Maji Pavlović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.