Maja Pavlović: Telekom me obavestio da će da priključi Kanal 9 na distribuciju IPTV

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović dobila je danas dopis od Telekom Srbije da će kanal te televizije biti priključen, odnosno vraćen na distribuciju IPTV-a.

291

Pavlović je agencije Beta rekla da štrajk neće prekinuti dok ne bude rešen i problem sa Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) od kojih traži zaustavljanje postupka protiv njene televizije.

Pavlović je u štrajk glađu stupila pre 23 dana. Da bi štrajk glađu prekinula ona traži da budu ispunjena četiri od devet zahteva, a jedan njih je bio priključenje na IPTV.

Račun televizije u ponedeljak, 6. maja je odblokiran, ali nije vraćen novac koji je skinut po presudama za koje Pavlović tvrdi da su nezakonite.

Od Ministarstva telekomunikacija ona zahteva da produži sporazum potpisan sa Javnim preduzećem Emisiona tehnika i veze (ETV) i da izmeni Pravilnik o naknadama ETV za lokalne emitere.

Pavlović od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića traži da ne diskriminiše tu lokalnu televiziju, sa 20-godišnjim iskustvom i da omogući ravnopravan pristup sredstvima za sufinansiranje medija.

Pavlović će danas u 16 časova imati sastanak sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, koji će biti otvoren za medije.

Maja Pavlović je sinoć 22. dana štrajka glađu zbog iscrpljenosti odvezena u Urgentni centar u Beogradu gde je primila infuziju. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.