Maja Pavlović – primer odnosa prema medijima u praksi

VIDEO K9: U ponedeljak će biti održan treći sastanak predstavnika vlasti i opozicije na okruglom stolu sa temom o pristupu i kontroli medija. Primer vlasnice Kanala 9 Maje Pavlović, koja 5. dan štrajkuje glađu ispred zgrade REM-a, predstavlja odnos države prema medijima u praksi, prenose pojedini mediji.

191

Dok traju pripreme za sastanak na kome su tema mediji, o tome kakvo je stanje u medijima u praksi svedoči primer vlasnice Kanala 9 Maja Pavlović, koja je u ponedeljak počela štrajk glađu i još nije dobila očekivani poziv na razgovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, primećuje N1.

Maji Pavlović je, prema njenim rečima, iz kabineta premijerke Ane brnabić pre dva meseca javljeno da upravo Aleksandar Vučić želi sastanak s njom i da se traži slobodan termin za taj sastanak.

Pavlović je u razgovoru s novinarkom te televizije, podsetila da su vrata Kanala 9 uvek bila otvorena svim političarima koji su želeli nešto da kažu, bez obzira na stranku iz koje su dolazili, pa tako i sadašnjem predsedniku Srbije u vreme dok je bio u opoziciji.

Na upite Udruženja novinara Srbije, kao i pojedinih medijskih agencija i medija poput Radija Slobodna Evropa Kabinetu predsednika da li će doći do sastanka s Majom Pavlović, do emitovanja ovog priloga nije bilo odgovora.

Ovo je treći štrajk glađu Maje Pavlović u poslednjih 15 meseci, podseća i Cenzolovka. Razlog novog protesta je to što se ništa nije dogodilo u sudskim procesima u kojima ona osporava visinu naknada koje naplaćuju organizacije za zaštitu autorskih prava, ali i u kojima tvrdi da je Kanalu 9 2015. godine nezakonito oduzeta lokalna i dodeljena regionalna frekvencija. Pavlović je više puta istakla da ne traži otpis dugova, te da i dalje plaća sve dažbine organizacijama, ali po tarifama koje za nju nisu sporne, do odluke suda.

Pravdu će, kako je najavila, potražiti i na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, čiju će odluku, kako je rekla u izjavi za Cenzolovku, prihvatiti kao konačnu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.