Maja Pavlović – primer odnosa prema medijima u praksi

VIDEO K9: U ponedeljak će biti održan treći sastanak predstavnika vlasti i opozicije na okruglom stolu sa temom o pristupu i kontroli medija. Primer vlasnice Kanala 9 Maje Pavlović, koja 5. dan štrajkuje glađu ispred zgrade REM-a, predstavlja odnos države prema medijima u praksi, prenose pojedini mediji.

0
267

Dok traju pripreme za sastanak na kome su tema mediji, o tome kakvo je stanje u medijima u praksi svedoči primer vlasnice Kanala 9 Maja Pavlović, koja je u ponedeljak počela štrajk glađu i još nije dobila očekivani poziv na razgovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, primećuje N1.

Maji Pavlović je, prema njenim rečima, iz kabineta premijerke Ane brnabić pre dva meseca javljeno da upravo Aleksandar Vučić želi sastanak s njom i da se traži slobodan termin za taj sastanak.

Pavlović je u razgovoru s novinarkom te televizije, podsetila da su vrata Kanala 9 uvek bila otvorena svim političarima koji su želeli nešto da kažu, bez obzira na stranku iz koje su dolazili, pa tako i sadašnjem predsedniku Srbije u vreme dok je bio u opoziciji.

Na upite Udruženja novinara Srbije, kao i pojedinih medijskih agencija i medija poput Radija Slobodna Evropa Kabinetu predsednika da li će doći do sastanka s Majom Pavlović, do emitovanja ovog priloga nije bilo odgovora.

Ovo je treći štrajk glađu Maje Pavlović u poslednjih 15 meseci, podseća i Cenzolovka. Razlog novog protesta je to što se ništa nije dogodilo u sudskim procesima u kojima ona osporava visinu naknada koje naplaćuju organizacije za zaštitu autorskih prava, ali i u kojima tvrdi da je Kanalu 9 2015. godine nezakonito oduzeta lokalna i dodeljena regionalna frekvencija. Pavlović je više puta istakla da ne traži otpis dugova, te da i dalje plaća sve dažbine organizacijama, ali po tarifama koje za nju nisu sporne, do odluke suda.

Pravdu će, kako je najavila, potražiti i na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, čiju će odluku, kako je rekla u izjavi za Cenzolovku, prihvatiti kao konačnu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.