Maja Pavlović po treći put štrajkuje glađu

VIDEO K9: Maja Pavlović, vlasnica TV Kanala 9, danas je ispred zgrade REM-a u Beogradu po treći put započela štrajk glađu, pošto zahtevi zbog kojih je štrajkovala i prošli put, uprkos obećanjima, nisu ispunjeni.

229

“Kako nas od prošlog ponedeljka, kada sam najavila nastavak protesta, do danas niko nije kontaktirao, niti je došlo do bilo kakvog pomaka u ispunjenju zahteva, prinuđena sam da nastavim štrajk glađu”, rekla je vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović.

Ona je od danas u 11,55 časova ponovo ispred zgrade REM-a na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, nastavlja gde je stala pre tri meseca, kada je prekinula prethodni štrajk glađu nakon uveravanja premijerke Ane Brnabić da će u skladu sa zakonom, učiniti sve da joj pomogne.

Sada, kaže Pavlović, čeka poziv predsednika Srbije na sastanak do kojeg se nada da će doći, s obzirom da ga je, prema njenim rečima, on sugerisao.

Zahtevi Kanala 9 su isti i odnose se na donošenje presuda u postupcima u kojima godinama tražimo da saznamo “da li je naš stav ispravan i šta će sud reći”.

Pavlović kaže i da njeni advokati pišu predstavku Strazburu, te da će pravdu tražiti i u instanci van naše zemlje.

Takođe ističe i da je zahteve definisala u skladu sa onim što muči sve lokalne medije, a ne samo TV Kanal 9, ali da ne očekuje otvorenu podršku s obzirom na njihov položaj u Srbiji.

NDNV je u saopštenju ocenio da je položaj televizije Kanal 9 “samo jedan u nizu primera alarmantno lošeg položaja lokalnih medija u Srbiji koji se zbog nejednakih ekonomskih uslova, nepostojanja slobodnog tržišta, nesprovođenja zakona i političkih pritisaka nalaze na rubu opstanka”.

NDNV je pozvalo državne organe i institucije da postignuti dogovor sa vlasnicom Kanala 9 “konačno sprovedu u delo”, a Maju Pavlović da odustane od štrajka glađu, da ne bi, kako navode, ugrozila sopstveno zdravlje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.