Maja Pavlović po treći put štrajkuje glađu

VIDEO K9: Maja Pavlović, vlasnica TV Kanala 9, danas je ispred zgrade REM-a u Beogradu po treći put započela štrajk glađu, pošto zahtevi zbog kojih je štrajkovala i prošli put, uprkos obećanjima, nisu ispunjeni.

192

“Kako nas od prošlog ponedeljka, kada sam najavila nastavak protesta, do danas niko nije kontaktirao, niti je došlo do bilo kakvog pomaka u ispunjenju zahteva, prinuđena sam da nastavim štrajk glađu”, rekla je vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović.

Ona je od danas u 11,55 časova ponovo ispred zgrade REM-a na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, nastavlja gde je stala pre tri meseca, kada je prekinula prethodni štrajk glađu nakon uveravanja premijerke Ane Brnabić da će u skladu sa zakonom, učiniti sve da joj pomogne.

Sada, kaže Pavlović, čeka poziv predsednika Srbije na sastanak do kojeg se nada da će doći, s obzirom da ga je, prema njenim rečima, on sugerisao.

Zahtevi Kanala 9 su isti i odnose se na donošenje presuda u postupcima u kojima godinama tražimo da saznamo “da li je naš stav ispravan i šta će sud reći”.

Pavlović kaže i da njeni advokati pišu predstavku Strazburu, te da će pravdu tražiti i u instanci van naše zemlje.

Takođe ističe i da je zahteve definisala u skladu sa onim što muči sve lokalne medije, a ne samo TV Kanal 9, ali da ne očekuje otvorenu podršku s obzirom na njihov položaj u Srbiji.

NDNV je u saopštenju ocenio da je položaj televizije Kanal 9 “samo jedan u nizu primera alarmantno lošeg položaja lokalnih medija u Srbiji koji se zbog nejednakih ekonomskih uslova, nepostojanja slobodnog tržišta, nesprovođenja zakona i političkih pritisaka nalaze na rubu opstanka”.

NDNV je pozvalo državne organe i institucije da postignuti dogovor sa vlasnicom Kanala 9 “konačno sprovedu u delo”, a Maju Pavlović da odustane od štrajka glađu, da ne bi, kako navode, ugrozila sopstveno zdravlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.