Maja Pavlović: Račun televizije odblokiran, ali nisu ispunjeni svi zahtevi

Vlasnica TV Kanal 9 Novi Sad Maja Pavlović izjavila je danas da je račun njene televizije odblokiran, ali da će nastaviti štrajk glađu sve dok Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) ne vrati sredstva na račun televizije i podnese zahtev za zaustavljanje postupaka u Ustavnom sudu.

388

“Račun je odblokiran, ali ostaje da nam vrate novac koji nam je skinut po presudama koje mi tvrdimo da su nezakonite i pokušavamo da ostvarimo svoja prava na Vrhovnom kasacionom sudu i Ustavnom sudu, ali bezuspešno”, rekla je Maja Pavlović novinarima ispred sedišta REM-a u Beogradu.

Za prekid štrajka, kako je navela, potrebno da OFPS zatraži zaustvljanje postupaka protiv njene televizije i dodala da nije fer očekivati da ta televizija sve redovno plaća čekajući svoja prava, a da Ustavni sud eventualno odluči da su zahtevi bez osnova.

“Smatram da je OFPS mnogo veća organizacija od TV Kanala 9 i da je njima mnogo lakše da sačekaju sudsku odluku nego nama”, poručila je Maja Pavlović.

Pavlović je navela da to što ona ističe u zahtevima muči sve lokalne medije u Srbiji i dodala da na sajtu Agencije za privredne registre stoji da je do sada ugašeno 125 medija.

Ona je navela da se Regulatorno telo za elektronske medije (REM) nije oglašavao ovim povodom.

Maja Pavlović je dodala da će se sutra u podne sastati sa predsednicom vlade Anom Brnabić s kojom će razgovarati o svojim zahtevima. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.