Maja Pavlović nastavlja štrajk glađu ispred zgrade Predsedništva

VIDEO K9: Direktorka i vlasnica TV Kanala 9 Maja Pavlović, koja već 11. dan štrajkuje glađu ispred zgrade REM-a u Beogradu, predala je na pisarnici Predsedništva molbu da je primi predsednik Srbije i najavila da će štrajk glađu nastaviti ispred Predsedništva. Uz medijsku, Maji Pavlović stigla je i podrška građanskih inicijativa.

159

“Ovim putem želim da najavim svoj dolazak kod vas, s obzirom da ste 29. maja 2016. godine javno obežali kako ćete primati građane jednom nedeljno od 5 do 8 sati ujutro”, navela je Maja Pavlović u dopisu koji je predala na pisarnici Predsedništva.

U dopisu, između ostalog stoji i kako je već treći put prinuđena da svoja prava štiti štrajkom glađu, te da dolazi da razgovara jer, kako je rekla, zna da je u pravu i da je njena borba ispravna. Takođe je naglasila da ne traži, kako su to pisali pojedini mediji, da joj se otpišu neki dugovi i da ne plaća takse, već samo traži svoja prava, koja pišu u zakonu.

Dostavila je i 9 zahteva TV Kanala 9 i navela da će ispred zgrade Predsedništva štrajkovati glađu do njihovih ispunjenja.

Maja Pavlović je pozvala kolege iz medija da stanu u zaštitu struke i da zajedno kažu da neće da ćute dok ih gase i da ne dozvole da ih ućutkuju, kako je navela, pritiscima i raznim spinovima.

Ona je podsetila da tokom deset dana štrajka glađu ispred REM niko nije sišao da je pita kako je, niti su pokušali da joj pomognu.

Podršku Maji Pavlović danas su pružili organizatori protesta “1 od 5 miliona”, koji su najavili da će u septembru pozvati sve akademske građane da im se pridruže u blokadi Rektorata, ukoliko Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić do tada ne razreši ministra finansija Sinišu Malog, kako bi, kako oni tvrde, Komisija koja odlučuje o tome da li je njegov doktorat plagijat, mogla da radi bez pritiska.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.