Maja Pavlović najavljuje nastavak štrajka glađu

VIDEO K9: U sredu, 7. avgusta, biće tačno 3 meseca od sastanka vlasnice i direktorke TV Kanala 9 Maje Pavlović, koja je tada štrajkovala glađu, s premijerkom Anom Brnabić. Od tada ni jedan preostali zahtev Maje Pavlović nije rešen.

0
207

Vlasnica Kanala 9 iz Novog Sada Maja Pavlović obavestila je Udruženje novinara Srbije da će u ponedeljak, 12. avgusta, započeti štrajk glađu po treći put, ukoliko problemi TV Kanal 9 ne budu rešeni.

Vlasnica Kanala 9, podsetimo, okončala je prethodni štrajk glađu, koji je trajao 23 dana, nakon sastanka s predsednicom vlade Anom Brnabić i članicom Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Oliverom Zekić 7. maja.

Od tada, prema rečima Maje Pavlović, ni jedan njen preostali zahtev nije ispunjen. Obecan je sastanak s predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji nije održan, rekla je Pavlović i dodala da je kanal 9 i dalje, kako je rekla, šikaniran na konkursima na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou, gde je dobio minorne iznose u odnosu na pojedine medije za čije su projekte opredeljeni milioni dinara.

“Novosadska TV podržana je sa 9 miliona, TV Delta sa 3 miliona, a mi sa 600.000 dinara. Na republičkom nivou smo podržani sa 3 puta manje sredstava nego prethodnih godina”, navela je Pavlović.

Ni jedno javno i javnokomunalno preduzeće u Novom Sadu koje je otkazalo ugovor sa Kanalom 9 nihe obnovilo saradnju, saopštila je Pavlović, koja je zaključila da, ukoliko se do kraja ove nedelje ništa ne promeni, ona nema drugog izbora nego da u ponedeljak 12. avgusta nastavi štrajk glađu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.