Magnezijum – malo fali, mnogo kvari – nije lek, a pomaže!

Za više energije, pokretniji život, manje lekova na stolu... namažite magnezijum na kožu... to je magični mineral za podmlađivanje!

0
19022
 • ŠTA RADI MAGNEZIJUM U NAŠEM ORGANIZMU I KAKO ZNAM DA MI FALI?

“Bez magnezijuma nema energije, nema kretanja, nema života” reči su dr Marka Sircusa, autora knjige “Transdermalna upotreba magnezijuma”.

Magnezijum je escencijalni mineral neophodan za pravilno funkcionisanje nervnog sistema, mišića, srca i krvotoka. Doprinosi pretvaranju ugljenih hidrata, proteina i masti u energiju. Učestvuje u preko 300 enzimskih reakcija u telu i proizvodnji energije.

Prema dr Marku Sircusu:

“Magnezijum je najvažniji mineral za održavanje pravilne elektrolitne ravnoteže i neometan metabolizam ćelija. Magnezijum je drugi najzastupljeniji kation (pozitivno naelektrisan jon) u telu. On je transmembranski i unutarćelijski modulator ćelijske aktivnosti. Zbog toga, njegov nedostatak u telu nije ništa manje nego katastrofalan po život ćelije, ipak, ta činjenica nije opštepoznata.”

Deluje umirujuće na nervni sistem i pomaže kod nesanice, anksioznosti, razdražljivosti, glavobolje i simptoma koji prate PMS.

Održava kožu, tkiva i mišiće (a i srce je mišić) elastičnim, ublažava znake starosti, smanjuje upale i povećava hidrataciju ćelija kože.

Neophodan je za pravilno funkcionisanje ćelijskog zida, pa ćelije lakše dobijaju hranu i izbacuju otrove.

Svi oni koji osećaju hroniičan umor, pad koncentracije, disfunkciju mišića, bol i grčeve u mišićima, vrtoglavice, nervozu, nesanice, aritmije, kalcifikacije… vrlo verovatno imaju manjak magneziijuma.

ZAŠTO NAM NEDOSTAJE MAGNEZIJUM?

 1. Sve manje ga je u zemlji, te ga ima manje i u biljkama koje jedemo.
 2. Preradom, namirnice još dodatno gube svoja svojstva.
 3. Stresa je sve više, a stres troši magnezijum.
 4. Unosimo više šećera, a šećer troši magneziijum.
 5. Unosimo mnoge diuretike (kafa, čaj…) a oni dodatno troše magnezijum.
 6. Alkohol i cigarete, ostali otrovi i teški metali takođe troše magneziijum.

ZAŠTO JE TRANSDERMANLO UNOŠENJE MAGNEZIJUMA NAJEFIKASNIJE?

Magnezijum možemo uneti u organizam na više načina: oralno, putem injekcija, ali i transdermalno (preko kože).

Istraživanja koja su vršena ukazuju da se oralno unet magnezijum apsorbuje u organizam 5%, a transdermalno čak 75%. Poboljšanja koja oralnom primenom ostvarujete za godinu dana, transdermalnom upotrebom videćete odmah.

Oralnom primenom, kako bi se pretvorio u magneziijum hlorid, oblik koji telu treba, neophodno je da naš želudac izluči više hlorovodonične kiseline, što može izazvati gastrointestinalne probleme.

Apsorpcija Magnezijuma u crevima opada sa starenjem i prisutnošću gastrointestinalnih poremećaja, a posebno kod upotrebe antibiotika i drugih farmaceutskih lekova. Unošenjem magnezijum hlorida ili magnezijum sulfata oralno rizikujemo i da dobijemo proliv.

Svi ti problemi čine privlačnijom transdermalnu (preko kože) upotrebu Magnezijum hlorida, kako bi se zaobišao sistem za varenje, potreba za hlorovodičnom kiselinom i pravilnim radom gastrointestinalnog trakta i bubrega.

Zbog toga je stav struke da je transdermalna upotreba magneziijuma najefikasnija.

KOLIKO NAM MAGNEZIJUMA TREBA?

Kad su prisutni faktori poput stresa, visoke životne dobi, kardiovaskularnih problema i znakova kalcifikacije, mnogi zdravstveni radnici savetuju doze i do 1000 mg magnezijuma dnevno.

Magnezijum i kalcijum u organizmu moraju biti u balansu. Kalcijum kontrahuje mišiće, magnezijum ih opušta… kalcijum stvara upale, magnezijum ih smiruje…

Najbolja kombinacija je da dnevni unos magnezijuma bude oko 700mg dnevno, a i kalcijuma ne bi trebalo unositi više od toga.

Totalna katastrofa u organizumu nastaje kada unosimo dva puta više kalcijuma nego magnezijuma.

Kalcijum unosimo hranom, s obzirom da većina stanovništva svakodnevno unosi: mleko, mlečne proizvode, zelene salate, koštuničavo voće…

Magnezijuma ima u moru, sve manje u zemlji, a nažalost, većina nas ne unosi ribu i plodove mora svakodnevno…

Zbog toga stručnjaci savetuju da kalcijum unosimo hranom, a magnezijum suplementiramo.

Preporučujemo Magnesium magic oil uz pomoć kojeg organizmu dajemo magnezijum hlorid, koji organizam i treba.

Oralnom upotrebom unosimo magnezijum oksid, magnezijum citrat… pa on u stomaku mora da se pretvori u magnezijum hlorid… a za to je potrebno povećano lučenje hlorovodonične kiseline, a to može da izazove tegobe… u crevima, takođe, oralnom upotrebom možemo da izazovemo problem… dijareju (proliv) transdermalna upotreba (mazanje na kožu) zaobilazi gastrointestinalni trakt i ove tegobe nećete imati.

Blagotvorno deluje kod bola i grča u mišićima (stopala, listovi, ruke), smanjuje ukočenost i osećaj težine u nogama, ubrzava detoksikaciju, oslobađa organizam od nagomilanih otrova, koji su uzrok mnogim bolestima i neravnotežama u organizumu.

ZAŠTO MAGNEZIJUM MAGIC OIL I KAKO SE UPOTREBLJAVA?

Magnezijum magic oil je potpuno prirodan i bez ikakvih dodataka i emulgatora. U bočici se nalazi 68.750 mg esecnijalnog magnezijuma izvađenog iz Mrtvog mora, zato mu je rok upotrebe neograničen.

Preporučujemo da u prva 3 meseca svakodnevno na kožu (najbolje na stomak i ispod pazuha) nanesete 50 prsaka (prsak=pritisak na rasprskivač na bočici) magnezijum ulja. Bočica će vam trajati mesec dana.

Nakon toga smanjite dozu na 25 prsaka dnevno, odnosno, trebaće vam 1 bočica svaka dva meseca.

Magnezijum magic oil treba da stoji na koži minimum pola sata. Nakon toga kožu možete sprati vodom, a ako vam ne smeta, možete ga i ostaviti na koži do sledećeg tuširanja.

Pored stomaka i pazuha, možeta ga nanositi i na sva bolna mesta, kao i na sve druge delove tela (lice, dekolte, ruke, noge, leđa…)

S obzirom da svi oni koji unose magnezijum, to čine oralno, transdermalnom upotrebom imaćete jednu tabletu MANJE na stolu svakoga dana…

Ipak, moramo biti oprezni s vrlo osetljivom kožom jer, Magnezijumovo ulje može kod nekih osoba izazivati osećaj žarenja i golicanja. To nije znak bilo kakve alergije ili neželjene reakcije, samo ukazuje da imate manjak magnezijuma. Žarenje i golicanje će nestati kada nadoknadite magnezijum, samo budite uporni.

Ako je žarenje jako intenzivno, najbolje je razrediti Magnezijumovo ulje do prihvatljive razmere. Ako se umasira u prilično razređenom stanju, može potpuno da se upije u kožu dok u koncentrovanom obliku može ostati lepljiv te ga mnogi zbog toga isperu vodom nakon pola sata.

Proces podmlađivanja možemo bitno da ubrzamo ako povećamo cirkulaciju kroz stalno zgrčene mišiće korišćenjem Magnezijumovog ulja, uz dubinsku masažu tkiva ili jednostavnim čestim nanošenjem, ili polaganjem vrućih obloga.

Magnezijum ne može biti štetan. Savet svog lekara treba da potraže oni koji imaju ozbiljnih bubrežnih problema ili tokom upotrebe antibiotika.

Kod stanja kao što je artritis i drugih oblika ukočenosti i bolova, dobro je staviti obloge natopljene Magnezijum ulja na zahvaćeno područje, odnosno, naneti deblji sloj i pokriti (uviti) preko noći (samolepljivom transparentnom-providnom, folijom).

ŠTA KAŽU ISTRAŽIVANJA O MAGNEZIJUMU?

Magnezijum ima pozitivan uticaj kod sledećih stanja:

 • Visok krvni pritisak i bolesti srca
 • Tip 2 dijabetesa
 • Osteoporoza i problemi sa kostima, kalcifikacije
 • Migrene
 • Mišićni spazmi i grčevi, impotencija
 • Anksioznost i depresija, epilepsija, Alchajmerova demencija,
 • Problemi sa hormonima, PMS,
 • Manjak energije
 • Kamenje u bubrezima
 • Problemi sa prostatom
 • Prevenciji raka
 • Astme, bronhitisa, upale pluća, upale grla, gripe
 • Problema sa kožom: gnojnih čireva,apscesa, inficiranih rana, bora
 • Za jaču kosu, nokte, zube i sporiji rast staračkih dlaka

Francuski hirurg, prof. Pierre Delbet, dr. med. još 1915. godine (I Sv. Rat) tražio je rešenje za čišćenje rana kod vojnika jer je utvrdio da antiseptici koji se tradicionalno koriste zapravo oštećuju tkiva i potstiču infekcije umesto da ih sprečavaju. U svim njegovim ispitivanjima, ulje magnezijum hlorida bilo je daleko najbolje. Otkrio je da je magnezijum hlorid, ne samo neškodljiv za tkiva, nego da uveliko pojačava aktivnost leukocita i fagocitozu (uništavanje patogenih mikroba).

I dr Mark Sircus piše: „Ulje Magnezijum hlorida, ne samo što je bezopasno za tkivo nego je takođe odlično delovalo na poboljšanje funkcije leukocita; zato je SAVRŠEN ZA SPOLJAŠNJE TRETIRANJE RANA

Mangezijum preporučujemo za zdrave kosti i zube, borbu sa svim infekcijama, za detoksikaciju (te je neophodan nakon uzimanja hemioterapija), za zaštitu organizma od aluminijuma, žive, olova, kadmijuma, berilijuma i nikla, za rešavanje svake hronične ili akutne boli, sprečavanja kalcifikacije ogana i tkiva, za pravilnu proizvodnju i delovanje insulina, smirenje nervnog sistema i dobar san, da nervi imaju kontrolu nad mišićnom aktivnošću, za život bez migrena, za podmlađivanje kože.

Mnogi simptomi Parkinsonove bolesti mogu se prevladati visokim dozama magnezijuma.

Već nakon nedelju dana transdermalne upotrebe magnezijuma vidno se poboljšava funkcionisanje prostate.

Magnezijum štiti od slobodnih radikala, jača imunitet, održava hormonsku ravnotežu, štiti od hroničnih upala koje dovode do artritisa, srčanih oboljenja i raka, učestvuje u liječenju raznih tumora i bolesti jetre, čisti organizam od otrova, štiti ćelije oštećene svim lošim sastojcima hrane i cigareta.

Povećan unos magnezijuma pomaže u prevenciji ili otapanju bubrežnih i žučnih kamenaca. Aktiviraju se enzimi za varenje i poboljšava crevna flora. Smanjuju se probavne neugodnosti, nadimanja i loš miris kože i stolice.

Magnezijum smanjuje sve neugodne telesne mirise, ukljiučujući i smrad pazuha i nogu.

ZAŠTO SE O MAGNEZIJUMU MALO GOVORI?

Odgovor je jednostavan: magnezijum je jeftin. Nema velikog profita… a ako ga imate dovoljno u organizmu, neće vam biti neophodni i mnogi drugi skupi lekovi…

Na OVOM LINKU možete čuti priču o magnezijumu dr Carolyne Dean doktorke iz Amerike poznate po svojoj knjizi “Smrt koju izaziva medicina”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.